Google+ Followers

Fakta tentang "gameboy"

Published On :)

Tentu korang pernah dengar tentang game tetris kan...? eh.. korang tak tau ke game apa tu..? ala... game yang main susun kotak-kotak tu. kalau dulu dulu ada jugak yang panggil game susun bata, hehehe.. macam-macam panggilan untuk game tersebut. 

ha... kalau korang semua nak tau, itulah game pertama yang paling popular di dunia dan masih segar sampai sekarang. korang tau tak..? mesti tak tau kan..? sbb tu aku nak bagi tau korang semua yang idea untuk mengeluarkan game tetris bernama game boy telah merancakan industri permainan video di seluruh dunia.

Sebelum ni, banyak syarikat pengeluar permainan video tak berani untuk menceburi bidang industri ini sebab sambutan terhadap permainan digital pada masa itu agak lembab. boleh dikatakan slow like siput babi. hehehe..

namun, selepas NINTENDO mengeluarkan game boy, permainan ini terus popular dan menjadi platform kepada permainan video secara interaktif komputer.
Comments

This is one of your favourite? Just do like your own..


Click here.. Maybe its for you.