Google+ Followers

Cara Mudah Install Whatsapp di Laptop

Published On :)
Assalammualaikum semua, dah lama aku tak buat tutorial. Kali ni aku nak berkongsi dengan korang semua ilmu bagaimana cara mudah untuk install whatsapp di laptop. For your information, tutorial ni bukan saja untuk install whatsapp, tapi korang jugak boleh install wechat dan semua applications yang ada untuk semua jenis smartphone (IOS,Android, Nokia Symbian). Caranya sangat mudah. aku pasti korang enjoy dengan cara ni.



Apa yang korang semua perlukan...?
  • Komputer atau Laptop.
  • Sambungan internet. (kalau xda internet, memang tak boleh nak install)
Cara mudah install Whatsapp di laptop :
  1. Download Bluestack dan korang mesti install benda ni dalam komputer/laptop korang. Sila pastikan korang mempunyai internet (connected) kerana bluestack akan menggunakan internet untuk download file ketika proses memuat turun in progress.
  2. Selesai install, korang buka application bluestack.
  3. Kemudian, korang cari dan download whatsapp pada bluestack td. (kalau nak applications lain spt wechat, twitter, facebook atau sebagainyaulang langkah 2 dan seterusnya.)
  4. Selesai dan korang boleh enjoy dengan application tersebut.
Mudahkan..? Aku pasti korang akan enjoy dengan adanya bluestack dalam laptop korang.

Apa itu bluestack...? bagi korang yang tertanya-tanya apa itu bluestack, merupakan satu software yang membolehkan korang install aplikasi atau game android pada laptop masing-masing tanpa memerlukan smartphone. Pendek kata, bluestack berfungsi sebagai android OS dalam laptop korang.

Jelas tak...? kalau tak paham korang boleh tanya di ruangan komen. 

Sekarang, korang tidak lagi memerlukan smartphone untuk berwhatsapp bersama kawan-kawan. Just install bluestack, dan korang boleh install whatsapp, wechat, twitter, facebook dan macam-macam lagi.

Jika suka mengiring disini, sila share entri ni.. Terima kasih daun keladi. kalau sudi, mengiringlah lagi....
Comments

This is one of your favourite? Just do like your own..


Click here.. Maybe its for you.