Google+ Followers

Betul ke ada benda lebih "stim" dari rokok...?

Published On :)
Er.. er... Ketam batu tak hisap rokok, kalau nak tau hisap rokok ni "stim" ke tak, korang tanyalah pada dorang yang hisap rokok. Yang Mr. ketam tau, dorang cakap hisap rokok memang "stim". Kalau nak lebih "stim" hisap lepas makan, Tak pun time "melabur". Yang tulah time paling "stim" hisap rokok. 

Sentuh bab hisap rokok, ketam batu teringat time lepak-lepak kat Lumut. Korang semua tahu kan Lumut kat mane? Bagi yang tak tau google jer map negeri Perak. Lumut terkenal dengan bandaraya Navy, suatu hari tu ketam batu jenjalan mengiring kat area Lumut, Lepas tu kami lepak-lepak kat tepi laut... Nama tempat tu Dataran Lumut, Bes wo.. tengok keindahan laut.. Time tu ada sorang "brader" Navy nih.. Kitorang pun sembang-sembang... macam dah 3 bulan kenal kami sembang ngan "brader" tu..


cari kat google
Abg Navy : Kau hisap rokok tak..?

Ketam batu : Er.. tak hisap bang. Kenapa..?

Abg Navy : Baguslah... Kalau kau nak hisap rokok, baik kau hisap dari kecik sebab cepat sikit kau "mati pucuk". Jangan nak mengade ngade umur dah 20 baru nak hisap rokok.

Ketam batu : Er.. bang. Ape kaitan hisap rokok dengan mati pucuk..?

Abg Navy : Apesal la "bengap" sangat budak nih..? Kau tau tak hisap rokok tu tak baik untuk kesihatan.

Ketam batu : Ooo... yang tu saya tau bang. ( sambil tersenyum )

Abg Navy : Ha.. kalau tau baguslah.. Tengok macam aku.. dari kecik aku tak hisap rokok sampai sekarang. Tapi aku hisap benda lain. Lagi "stim" dari rokok..

Ketam batu : Aiks.. Biar betul ni bang. Abang hisap ape...?

Abg Navy : (senyum)... Yang tu kamu takyah tau, nanti bila kamu dah kawen... kamu tau la ape yang kamu hisap..

Ketam batu : ( sambil mengaru kepala )... Lorh.... abang ni potong stim betul lah. mentang-mentang lah aku bawah umur, bley plak dia berahsia dengan aku.

Ha... korang semua jangan pikir sekarang k.. nanti bila korang semua dah kawen, baru korang pikir benda ni.

Comments

This is one of your favourite? Just do like your own..


Click here.. Maybe its for you.