Google+ Followers

Apesal ada bau kari...???

Published On :)
Gulai kari google

Ha.. korang semua pelik tak kalau tengahari macam ni tetiba korang terbau kari? perghhh... pasti air liur korang meleleh, betul tak...? Jangan tipu.. tak baik tau, lagi-lagi time pose macam ni. Bile terbau jer kari ayam, perut mulalah berbunyi.. krrruuukkk... krrruuuukkkk... Laparrr...!!!

Bagi yang tak boleh puasa tu memang syoklah korang membedal kari lebih semalam. Tapi bagi kami yang sedang berpuasa, Adui... hanya tuhan jer yang tahu betapa kami menahan air liur, Kang kalau terkeluar memeleleh jenuh nak "cover". Kalau adik-adik ternampak, malu jangan cakaplah.. muka macam terasa tebal 8 inci. 

Errr.. Korang semua ada bau kari tak..? Ceee... korang usha-usha jirang sebelah korang tengah buat ape? Ni ketam batu nak bagitau, tadi time syok duk lepak kat luar ambil angin tengahari, tetibe jer bau kari menusuk lubang hidung. Bulu hidung yang ada tak sempat nak menapis bau kari tersebut supaya ta masuk dalam hidung.

Adui... terasa lapar lah pulak. Ntah dari mana datangnye bau kari ni ketam batu pun tak pasti. Ketam batu tanya ngan adik, "weh.. kau ade bau kari tak..?" dia cakap ada. Fuhhh... Selamat,, Takut gak kalau time-time macam ni tetibe ada bau kari. Maunye tak takut, buatnya orang bunian yang tengah masak, tak ke naya jadinye. Orang cakap benda-benda pelik jangan di tegur... Takut nanti kena sampuk.

Ni tak leh jadi ni.. ketam batu mesti siasat.. Cewahhh.. dah macam detektif conan lah pulak.. Ketam batu ngan adik pun pegilah ngendap kat umah sebelah. Ha.. korang jangan ingat ketam batu ngendap budak pempuan tengah mandi yer, tak baik tau. Ketam ngendap budak-budak muda yang "stay" kat umah sebelah. Jenuh lah ketam ngan adik duk usha apa dorang buat... bukan ape, kami cuma nak dapat kepastian jer. Tak baik nuduh orang tanpa bukti.. betul tak..?

kemusykilan dah terjawab. Patutlah ada bau kari... Rupanya dorang tengah memasak, Ceit... tak guna, dorang tak pose rupenye.. Opsss.. bulan pose tak baik menuduh, Think positive... think positive... Dorang tengah panaskan lauk sahur tadi untuk berbuka petang nanti... hehehehe...

Selamat berpuasa...!!!
Comments

This is one of your favourite? Just do like your own..


Click here.. Maybe its for you.